Детски стаи

 

 

Съвети за купуване на детско обзавеждане

 

 

Вашето малко момиченце е принцеса или русалка, а момченцето ви – каубой или Супермен? Да – и те самите не могат да решат. Мечтаната детска стая в повечето случаи е голямо предизвикателство за родителите, които освен с постоянно променящите се желания на детето, трябва да се съобразят и с финансовите си възможности.

 

 

Когато купувате детско обзавеждане има три основни фактора, които трябва да вземете предвид: размер – мебелите трябва да пасват на размера на стаята, здравина и функционалност. Вижте няколко съвета относно покупката на едни от най-важните елементи в детското обзавеждане.

 

 

Основният елемент от обзавеждането на детската стая безспорно е леглото. Много родители си мечтаят за бебешка люлка, но истината е, че тя не е от най-практичните детски мебели, защото ще я използвате за няколко месеца или най-много година. Има доста по-практични мултифункционални детски легла, които „растат“ заедно с вашето дете, предоставяйки му перфектните условия за сън.

 

 

Друга важна част от детското обзавеждане е скринът. Децата са особено креативни с тази част от обзавеждането. Те изваждат чекмеджетата, строят замъци с тях, или ги използват като стълба, за да се покатерят на скрина и да скачат от там. Ето защо когато купувате скрин за детската стая се погрижете той да е изработен от здрава дървесина, или друг устойчив материал.

 

 

Поотрасналите ви деца ще имат нужда от бюро, на което да си пишат домашните и да учат уроците си. В повечето случаи детските мебели се продават в комплект, включващ бюро. Нашият съвет е да купите комплект детско обзавеждане с бюро, което е интегрирано в дизайна, дори и детето ви да няма нужда от него в настоящия момент, защото след години ще ви е по-трудно да намерите най-подходящото бюро, за вече обзаведената детска стая.

 

 

Рафтовете са едни от най-практичните елементи в обзавеждането на детската стая. Те пестят много пространство и са подходящи както за малки, така и за големи деца. Не поставяйте големи и тежки предмети по високите рафтове, защото децата често се катерят по тях и има опасност да ги съборят върху себе си.

 

 

Нощното шкафче е практично и ще внесе усещане за уют в детската стая. Освен че побира много вещи, върху него бихте могли да поставите нощна лампа, особено полезна за деца,