Съвременната кухня

 

Как да изберем нашето кухненско обзавеждане

Бързото и лесно придвижване през кухненската зона е от съществено значение за приготовлението на добрата храна. Вашата кухня ще е много по-приятно място, ако лесно намирате всички съдове, които са ви необходими и разполагате с достатъчно работно пространство. Ако вашата кухня не отговаря на тези изисквания, вероятно ще е по-добре да се замислите за ново кухненско обзавеждане. Кухненският остров, помощната количка, практичните шкафове и стелажи биха могли да преобразят вашата кухня в едно по-удобно и стилно пространство.

Как да изберем правилното кухненско обзавеждане

Направете скица на вашата кухня. Не е задължително да сте експерт по интериорен дизайн, за да начертаете едно по-удобно и практично разположение на кухненските шкафове. Погледнете вашата кухня и маркирайте празните стени и ъгли, където можете да разположите допълнителни кухненски мебели. Няма нужда да променяте цялото помещение – просто отбележете и измерете празните места, където евентуално ще поставите допълнителното кухненско обзавеждане.

Сравнете различни материали
Кухненското обзавеждане може да бъде изработено от най-различни материали. Рафтовете и помощните колички от неръждаема стомана изглеждат добре на фона на едно модерно кухненско обзавеждане, докато кухненският остров изработен изцяло от дървесина създава рустикално усещане. Опитайте се де комбинирате различни материали, за да създадете идеалното за вас кухненско обзавеждане.

Заложете на функционалността
Доброто кухненско обзавеждане обикновено е и изключително функционално. Например кухненският остров едновременно ви осигурява удобно работно пространство, както и място за съхранение на вещи. Ако разполагате с големи домакински съдове, би било добре кухненският остров да има големи чекмеджета и широки шкафове. Малките чекмеджета ще са ви от полза ако обичате всички кухненски прибори да са добре подредени. Направете инвентаризация на кухненското оборудване преди да поръчате мебелите за вашата кухня, за да знаете какви шкафове и чекмеджета ще са ви необходими.

Добавете правилните акценти

Интериорът на вашата кухня трябва да се вписва в стила на целия ви дом. След като сте избрали мебелите, е време да определите и точните акценти, които ще допълнят и подчертаят стила на кухненското обзавеждането. Класическата дървена поставка за ножове, например, ще се превърне в чудесен акцент за кухня с елементи от неръждаема стомана, докато медните съдове ще стоят добре на фона на кухненски мебели от дървесина. Внесете цвят в кухнята си с помощта на червен таймер с формата на яйце, колекция от разноцветни вази или розов ретро тостер.